Før i tiden gik jeg ikke så meget op i min tøjstil. Jeg var selvfølgelig bevidst om hvad jeg købte, men jeg var ikke struktureret eller særlig æstetisk i mine valg. Derfor tror jeg også at mange mennesker fik et forkert indtryk af mig som person. Man kan måske sige at mit ydre ikke helt matchede mit indre.
Men for nogle år siden skiftede jeg fuldstændig stil og det er der ingen skam i. Jeg var blevet ældre og mere moden og det smittede af på min tøjstil. Jeg blev mere bevidst om hvordan jeg så ud og hvilken effekt det har både på mig selv og andre.
Prøv selv at tænk over det. Hvilken tøjstil vil du selv definere din som? Og hvilket indtryk efterlader du pga. dit valg af tøj? Kan du optimere din tøjstil? Så er det bare med at komme i gang.
Din tøjstil afspejler din personlighed og derfor også hvilket indtryk du efterlader i dine omgivelser.
Overvej hvilken persona du vil præsentere til omverdenen.

Jeg har samlet nogle simple råd til at finde den tøjstil der passer bedst til dig:

 1. Find inspiration hos andre
  Alle mennesker finder inspiration hos andre. Jeg finder selv en del inspiration på instagram og andre sociale medier. Jeg kan også blive inspireret hvis jeg ser en tilfældig forbipasserende på gaden, som jeg synes har et fedt outfit på. Det kan også være, at der er nogle kendte du betragter som stilikoner, der kan inspirere dig.
 2. Gennemse din garderobe
  Du bør i ny og næ gennemgå dit tøjskab og sortere. Du har med garanti tøj liggende som du aldrig bruger, så hvorfor have det liggende? Når du har fundet inspiration og har gennemgået alt dit tøj, vil du hurtigt finde ud af hvad du mangler. Det bringer os videre til næste punkt
 3. Køb tøj som du vil gå med
  Har du prøvet at købe en trøje som du aldrig rigtig fik brugt? Det har jeg i hvert fald, men det gør jeg ikke mere. Jeg er ret bevidst om hvad jeg gerne vil have og derfor køber jeg kun tøj som jeg ved at jeg vil gå med. Jeg køber jævnligt tøj, men jeg bruger faktisk ikke særlig mange penge på det. Du kan sagtens have et bredt udvalg af tøj, uden at det har kostet dig mange penge. Du skal bare købe tøjet de rigtige steder. Jeg har eksempelvis en del sko, men mange af dem har jeg købt for under 300,-.
 4. Stol på din intuition
  Hvis du prøver et stykke tøj og du med det samme kan mærke at det booster din selvtillid, fordi du ser godt ud, så har du fat i den stil der passer til dig. Alle mennesker er født med en æstetisk sans, man skal bare finde den frem – og det gør man ved at stole på sine instinkter. Du skal ikke være bleg for at spørge om andres mening, men i sidste ende er det din egen mening der tæller.
  Man kan dog godt være i tvivl om en bestemt bluse eller bukser passer til ens stil eller krop. I de fleste tilfælde vil jeg sige, at man skal tage ”chancen” og prøve noget nyt.
Written by Nicolaj Harms