Er godt klar over at overskriften kan misforstås, men det er altså mad jeg henviser til, når jeg skriver at kosten har ændret mit liv (hahaha). Spøg til side. Jeg har i mange år døjet med maveproblemer og jeg har altid fået træthedsdyk i løbet af dagen, hvor jeg simpelthen har svært ved at holde øjnene åbne. Før i tiden forstod jeg ikke hvorfor jeg fik disse træthedsdyk og det frustrerede mig virkelig. For det går ud over alt koncentration og fokus når man er træt. Heldigvis har jeg fundet en løsning og jeg må sige, at jeg er overrasket over hvor godt det har virket. Blot ved at ændre mine spisevaner har jeg nu et konstant energiniveau, der ikke svinger. Jeg kan virkelig mærke at mit overskud er blevet større og det er en fantastisk følelse. Jeg føler mig simpelthen som et helt nyt menneske. Selvom jeg bestemt ikke får nok søvn (pga. børnene) og har en stresset hverdag, så føler jeg mig mere frisk end nogensinde. Ja det lyder vildt, men det er sgu ikke en underdrivelse. Jeg kan være en bedre far og en bedre version af mig selv, fordi at mit humør automatisk bliver bedre. Ydermere har jeg heller ikke problemer med maven mere og det er virkelig dejligt at være fri for. En bonus er også at jeg holder min naturlige vægt, fordi jeg heller ikke spiser usundt.
Jeg har sat mig selv det mål at jeg vil stå skarpt til sommer. Så kombineret med mange ture i fitness centret, er det også et must for mig at spise sundt, hvis jeg vil nå mit mål. Det kræver dog en utrolig disciplin og der er godt nok mange restriktioner forbundet med de spisevaner jeg har taget til mig. Først og fremmest er der mange fristelser man hele tiden skal modstå. Ren praktisk er det også besværligt at kombinere med familielivet og arbejde, men det er uden tvivl det hele værd.

Jeg har fået en del undrende spørgsmål fra folk, der synes at jeg er for ekstrem, men hvis de virkelig forstod hvor markant en forandring det giver at spise sundt, så ville de ikke kalde mig ekstrem. Når det så er sagt er jeg ikke fanatisk. Jeg kan sagtens bryde mine principper i sociale sammenhænge, men som udgangspunkt forsøger jeg at holde mig til de madvarer, jeg ved min krop tager godt i mod.
Men hvad er det så du spiser/ikke spiser tænker du sikkert.  Det vil jeg rigtig gerne fortælle, og det skal jeg nok. Men det vil jeg uddybe og præcisere i et af mine kommende indlæg her på bloggen. Så følg med og læs nærmere om mine madvaner, der har forandret mit liv.

Written by Nicolaj Harms