Det vigtigste måltid på dagen” bliver det kaldt af mange eksperter. Morgenmaden er indiskutabelt et måltid, der skaber fundamentet for resten af dagen. Personligt elsker jeg morgenmad og jeg kan mærke tydelig forskel på de dage, jeg ikke når at spise ordentlig morgenmad. Derfor prioriterer jeg det altid højt, selvom det kan være udfordrende med fire børn, der også skal fodres af. Jeg kan ligeledes mærke markant forskel på mit energiniveau, efter jeg er begyndt at spise den type morgenmad, som jeg både synes smager godt, men som min krop også responderer positivt på.
Jeg vil starte med at vise mine morgenmadsrutiner, hvad jeg spiser og hvorfor, og jeg vil en anden dag supplere med eksempler på andre inspirerende morgenmåltider.
Jeg har i et par år spist havregrød til morgenmad, og jeg er stadig imponeret over hvor godt det mætter, hvor mange forskellige variationer af grød man kan lave, samt hvor stabilt mit blodsukker er frem til det næste måltid. Jeg forsøger generelt at undgå kornprodukter, men havregryn er en undtagelse.
Havregryn indeholder utrolig mange fibre, som stimulerer tarmen til at fordøje maden bedre. Fibrene gør også, at kulhydraterne frigives langsommere i blodbanen, og derfor forbliver dit blodsukker stabilt. Havregryn indeholder ydermere adskillige andre stoffer, som er gavnlige for kredsløbet og stofskiftet. En ekstra bonus ved at spise havregrød er, at det hjælper dig til at gå ned i vægt.

Jeg bruger typisk følgende ingredienser til min morgenmad:

  • Havregryn
  • Mandelmælk eller sojamælk (sukkerfri)
  • Vaniljepulver (Bemærk – ikke vaniljesukker)
  • 1 Banan
  • Jordbær eller hindbær
  • Mørk chokolade 92% (minimum 70% )
  • Valnødder
  • 1 Æble
  • 1 håndfuld chiafr

Som nævnt ovenstående findes der et utal af muligheder for, hvordan havregrød kan laves og derfor behøver du heller ikke blive træt af at spise det samme. Jeg varierer ofte havregrøden, men anvender dog altid mandelmælk eller sojamælk, da det både er sundt og samtidig giver en bedre smag en almindelig vand. Jeg skærer altid en hel banan i skiver og koger sammen med havregrøden. For at give e
n sød og dejlig smag hælder jeg også altid vaniljepulver i gryden. Jeg varierer dog min topping med forskellige typer frugt og nødder. Min favorit er dog valnødder, hindbær, mørk chokolade og æble. Du kan her se billeder af andre variationer af havregrød, jeg kan finde på at spise.

Written by Nicolaj Harms