Jeg skrev forleden lidt filosofisk poesi om livet. Formålet med dette digt er, at man skal forstå hvor smukt livet er. At forstå hvorfor man skal prissætte det og lade være med at lade sig påvirke negativt af de eksterne ting, som man alligevel ikke har indflydelse på. Accepter tingenes tilstand og så vil livet automatisk blive meget nemmere. Jeg håber at du vil finde digtet motiverende:

Det mest fascinerende ved livet er livet i sig selv. 
Livet kan være vidunderligt, men samtidig forfærdeligt. Livet kan være smukt og meningsfuldt, men det kan også være grusomt og uforståeligt. 
Livet står aldrig stille og derfor er det umuligt at følge med, men alligevel er livet lige foran dig. Du kan indånde livet og leve i nuet. Du kan også leve i fortiden, men alligevel lever du nu.

Livet er i konstant forandring, men alligevel er det hele tiden det samme.
Både døden og livet er uforklarligt. Når dine nærmeste dør er de væk for altid. Eller er de? En stor procentdel mener, at de kommer tilbage.
Nogle mennesker bliver født syge og dør tidligt. Andre mennesker dør uden varsel. Imens er der folk der lever sunde og raske hele livet igennem. Der er ingen åbenlys forklaring, det er bare sådan livet er. 
Livet er smukt for personer kan skabe børn, men uhyggeligt når pistolerne dræber børn.
Livet er en gave, men alligevel vælger vi at tag det fra hinanden. Vi kunne leve i fred, side om side, men alligevel vælger vi at bekrige hinanden.
Livet tilbyder dig smerte og glæde, sorg og lykke. Livet vil giv dig chok og overraskelser. Livet vil sætte dig i nogle yderst vanskelige situationer, men det er helt op til dig selv hvordan du håndterer det. 
Du kan græde af glæde eller af smerte. Du kan glemme situationen eller påbegynde refleksionen. Du kan dog ikke ændre på det der er sket. Fortid er fortid og fremtiden er uvis. Du skal dog være bevidst om, at dine valg og handlinger har konsekvenser og betydning for din fremtid og hvilke vaner du danner. De valg du tager er med til at skabe den du bliver. 
Nogle mennesker lever i fangenskab, andre i evig frihed. Nogle mennesker bliver født fattige, men dør rige. Nogle mennesker tror, at rigdom er lig med økonomisk kapital. Andre dedikerer sit liv til, at hjælpe andre uden nogen fortjeneste.
Livet er forældreløse børn og lykkelige familier.
Nogle mennesker lever i krig, hvor frygt og rædsel er hverdag. Andre lever i luksus uden, at skænke mennesker i nød en tanke.
Nogle lever for at tjene andre, andre tjener på at formidle tanker.
Livet er både apati og eufori. Livet er passion og lidenskab, men livet er også trivielt og ensformigt. 
Men livet er meget mere end mennesker på jorden. Livet er blomsten du dufter til og bladene på træet. Livet er løvens brøl og ørnens smukke vinger. Livet er sneleopardens poter og hvalens enorme finner. Livet er kamæleonens forandring og tomatens røde farve, livet er den flyvende sommerfugl og den kravlende larve.
Livet er Himalayas bjerge og flodernes rindende vand. Livet er de danske æbletræer og de eksotiske frugter i amazonens fugtige regnskov. 
Alligevel mishandler vi dyr fordi vi mener, at vi har mere ret til livet end dem. Vi misbruger og destruerer den eneste jord vi har at leve på. 
Men livet er meget mere end vores lille planet, også kaldet den blå juvel. Livet er universet. Livet er en uendelig strøm af galakser, så i et større perspektiv er vi ubetydelige når man sammenligner med de store kræfter.
Som mennesker har vi udviklet os gennem tusindvis af generationer. Vi er blevet klogere og bedre til alt her på kloden. Vi ved meget mere om livet. Alligevel har vi glemt en masse om livet. 
Uden solen var der ikke noget liv og måske er det grunden til at inkaerne så solen som gud.
Livet er som det er, men alligevel kan du gøre en forskel. Vores liv er kun til låns, så derfor er vi nødt til at være taknemmelige for det vi har.
Hver dag er en ny dag, der aldrig kommer tilbage, så sørg for at sæt pris på den.  
Sørg for at være glad og smilende. Vær positiv, selvom du bliver påvirket negativt.
Hold dit hovede op og håb på det bedste, selv når det hele er håbløst. Husk på, at der for hver mørk aften, kommer en lys dag efter det. 
Sørg for at kontroller de ting du har indflydelse på og lad vær med at bekymre dig om resten. Men husk altid at lær af dine fejl.
For lykke er et valg og ikke et udfald af omstændighederne. Du bliver ikke lykkelig før du beslutter dig for at være lykkelig. 
Alle oplever nederlag i livet. Alle møder bump på vejen. Det afgørende er ikke om man falder. Det afgørende er, om man kommer op igen. 
For i sidste ende skal vi allesammen forlade dette liv, så hvorfor ikke få det bedste ud af det mens vi er her. For ellers lever du et liv, som du ikke selv ønsker.
Gør det der giver livet mening. For hvad er ellers meningen med livet? 
Written by Nicolaj Harms